NOVINKY

Co je nového v našem projektu a jak obohatit program dětí vaší školky? O tom jsou naše Novinky.

všechny novinky / co se událo / mohlo by vás zajímat / tipy na aktivity pro školky

Slow Food (u kterého se inspiruje projekt Záhony pro školky) pořádal setkání milovníků dobrého čistého jídla z férových zdrojů Terra Madre (neboli Matka Země) ve dnech 22. až 26. září v italském Turíně již po jedenácté. Na oslavě biodiversity v jídle představované nejrozmanitějšími plody Matky Země a produkty lidské fantazie a šikovnosti ze všech koutů světa jsme nemohli chybět!

Procházka mezi stánky v malebném parku Valentino byla skutečnou mlsnou cestou kolem světa, a také po jednotlivých oblastech Itálie. Za jeden víkend se to nedalo ani stihnout! Ale pochopit jak je naše planeta Země štědrá, když jsme k ní laskaví a přátelští, to tady stihnul každý:). Ústřední motto Terra Madre bylo “Mít rád Zemi”. A někdo z něj vytvořil jedenácté přikázání: Miluj Zemi jako sebe sama. Proč ne? Vrátí se nám to bohatě:)

Ve středověkém hrádečku Borgo Antico byla základna vzdělávací Slow Food sekce “Educazione.” Tady jsme si vyměnili zkušenosti a načerpali nové s Anelisou D’Onorio, která vede projekt Záhony pro školy v Itálii – tam už založili 500 školních záhonů, a k tomu 1000 spřátelených v Africe!

 

 

 

Napsat komentář

avatar Jste přihlášený/á jako
Odhlásit se


* povinné pole