NOVINKY

Co je nového v našem projektu a jak obohatit program dětí vaší školky? O tom jsou naše Novinky.

všechny novinky / co se událo / mohlo by vás zajímat / tipy na aktivity pro školky

Ekocentrum v Říčanech připravilo bohatý program pro mateřské školy, včetně pobytových programů. Nachází se v nově zrekonstruované nízkoenergetické budově Muzea Říčany a kromě ekologické výchovy včetně pobytových programů v místní hájovně, tématických výstav a řemeslných dílen, poskytuje i bezplatnou poradenskou činnost v oblasti tvorby a ochrany životního prostředí. Raritou je místní geologická dílna pro děti.
Z nabídky environmentálních programů pro předškoláky vybíráme:

Kameny ožívají

Téma: neživá příroda
Místo konání: Didaktické centrum geologie

V geologické expozici se seznámíme se skalními útvary, které můžeme najít na různých místech České republiky. Z písku vymodelujeme koryto řeky, vyzkoušíme si sílu vodního proudu a rýžování granátů. Odkryjeme zkameněliny ukryté v písku. Naučíme se poznávat běžné druhy rostlin, skal, lesů a rybníků. Zkusíme rozpoznat voňavé bylinky i poslepu.

Zimní přírodou

Téma: roční období – zima
Místo konání: terén/muzeum/školka

Co se děje v přírodě v zimě? Les je bílý, zdánlivě bez života. Kam se všichni poděli? Co dělají, když je všude bílo a člověk by nejraději zůstal doma za pecí? Vydáme se po stopách zvířat a nahlédneme pod pokličku zimní přírody.

Budky a krmítka

Téma: ptáci
Místo konání: muzeum/škola

Jací ptáci nám létají na krmítko a co jim chutná? Podíváme se, jaká hnízda si staví, ukážeme si, jak vypadají jejich vajíčka. Zahrajeme si na ptáčky. Společně sestavíme z připravených částí krmítko nebo budku (cena materiálu 230 Kč a 260 Kč za krmítko).
Více na www.muzeumricany.cz

Napsat komentář

avatar Jste přihlášený/á jako
Odhlásit se


* povinné pole