NOVINKY

Co je nového v našem projektu a jak obohatit program dětí vaší školky? O tom jsou naše Novinky.

všechny novinky / co se událo / mohlo by vás zajímat / tipy na aktivity pro školky

Brněnské Ekocentrum Lipka, největší a jedno z nejstarších ekocenter v republice, má 5 středisek (Lipka, Rozmarýnek, Jezírko, Rychta, Kamenná), která pořádají řadu zajímavých akcí i pro předškolní děti. Takže je z čeho vybírat! Přinášíme několik příkladů programů, které začínají zase v září: 

Středisko Lipka

Jabloňka a ořešánek      
Dva zvědaví skřítci Jabloňka a Ořešánek přivítají děti v přírodní zahradě Lipky a společně s nimi využijí její plody. Budou moštovat jablíčka a barvit ořechovým listím hedvábí, ze kterého si vyrobí svého malého Ořešánka. V programu je prostor i pro hry se semeny plodů. 

Středisko Rozmarýnek

Babiččina zahrádka     
Co je nového u babičky na zahrádce? Proč má na jednom záhonku více druhů zeleniny? A proč je ráda, že je v kompostu živo? V Babiččině zahrádce se dozvíme na tyto otázky odpovědi, zkusíme rozeznat druhy zeleniny se zavázanýma očima, uvidíme záhon s bylinkami připomínající spirálu nebo klíčovou dírku. Připravíme si bylinkovou sůl, zasadíme semínko do kelímku a pod lupou prozkoumáme půdní bezobratlé. 

Jezírko

Večerníček na výletě  
Pojďme společně s postavičkami z večerníčků prozkoumat, jak vypadají a kde bydlí jejich skuteční představitelé – prolezeme si tak třeba i modelem mraveniště.

více na www.lipka.cz

Napsat komentář

avatar Jste přihlášený/á jako
Odhlásit se


* povinné pole