NOVINKY

Co je nového v našem projektu a jak obohatit program dětí vaší školky? O tom jsou naše Novinky.

všechny novinky / co se událo / mohlo by vás zajímat / tipy na aktivity pro školky

Podobně jako vše, i činnost ekocenter je ovlivněna současnými opatřeními. Naštěstí se aktivitám  na čerstvém vzduchu meze příliš nekladou a venkovní programy tak mají zelenou – na jaře je proto na co se těšit!  
Programy ekocenter v různých částech republiky najdete na
https://www.ekocentra.cz/ekocentra/cilove-skupiny/deti-mimoskolni/ . 

Z nabídky v Praze vybíráme:

Ekocentrum TOULCŮV DVŮR

Co se děje na kompostu

Najdeme ho v téměř každé zahradě. Jak dobře jej ale známe? Vypravte se s námi na průzkum toho, co se děje na kompostu. Kdo v něm žije, co tam dělá a jak se z listí a trávy, kterou do kompostu hodíme, stane hlína.

Zahrada plná života

Děti se seznámí s tím, co všechno roste a žije v přírodní zahradě. Zahrajeme si hry ze života drobných obyvatel naší zahrady. Podíváme se na svět očima motýla, zkusíme po čichu najít svůj úl jako včelka a pomocí smýkaček nasbíráme a prozkoumáme živáčky v zahradě. Nakonec najdeme a poznáme obydlí, která můžeme našim hmyzáčkům připravit, aby se jim u nás v zahradě líbilo.

Více na www.toulcuvdvur.cz

Ekocentrum KONIKLEC

Ptačí budky do školky

Lektor přinese do školky ptačí budku připravenou k instalaci a děti si pomocí obrázků ptáčků uvědomí, kteří ptáci by se v budce rádi zabydleli a kteří dají přednost hnízdu. Poté si vyzkouší, jaké je nosit potravu v zobáčku do hnízda. Zjistí, kdo může ptáčkům v budce či na hnízdě ublížit, a jak tomu zabránit. Lektor nakonec pověsí ptačí budku na strom ve školní zahradě. 

Kdo žije v mechu

Děti se stanou členy přírodovědné výpravy v lesíku u školky. Prozkoumají svět drobných zvířat, kdo bydlí v mechu, v pařezu, pod listím? S pomocí obrázků se pokusí poznat, která zvířátka ulovily, odhalí rozdíl mezi jehličnatým a listnatým lesem, a jako správní výzkumníci budou kreslit do terénního zápisníčku, který dostanou sebou na následnou práci ve školce.

Více na www.ekocentrumkoniklec.cz

Napsat komentář

avatar Jste přihlášený/á jako
Odhlásit se


* povinné pole