Bokashi aneb kompostování po japonsku
je jedna z dalších metod na zpracování organického materiálu, a to docela elegantně, přímo doma, bez zápachu, mušek a velké námahy. Na rozdíl od běžného kompostování, které vyžaduje pro rozklad odpadů přístup vzduchu a působení živých organismů, metoda Bokashi funguje na principu anaerobní fermentace, kdy se do bioodpadu přisypává směs speciálních bakterií. Tedy pro Bokashi metodu jsou zapotřebí sušené Bokashi bakterie a Bokashi nádoba, označována také jako Bokashi kompostér nebo Bokashi koš. Do té se vrství organické zbytky z kuchyně a Bokashi směs bakterií. Výstupem tohoto procesu je fermentovaný organický materiál, který se zapravuje do půdy, čímž zlepšuje její kvalitu, a obohacuje o potřebné a užitečné živiny. Podívejte se, jak to funguje
Bokashi kompostéry má jako novinku v nabídce náš partner a odborník na kompostování ve městě spol. Kokoza, na jejíchž stránkách se dozvíte o Bokashi snad úplně všechno.
Více na www.kokoza.cz