NOVINKY

Co je nového v našem projektu a jak obohatit program dětí vaší školky? O tom jsou naše Novinky.

všechny novinky / co se událo / mohlo by vás zajímat / tipy na aktivity pro školky

Podzimní zahrada se již ukládá pomalu k zimnímu spánku. A i v tomto období nabízejí programy v ekocentrech náměty vhodné pro přírodymilovné mateřské školky. Přinášíme několik tipů z takového soudku.

Ekodomov v Šáreckém údolí

Zimní ztišení

V zimě příroda spí a nic tam neuvidíme? Společně se přesvědčíme, že tomu tak není. Příroda v zimě odpočívá, slunce příliš nesvítí a rostliny nekvetou, ale holé stromy mohou odkrýt věci v létě nevídané. A co teprve stopy ve sněhu?

Více na www.ekodomov.cz

Ekocentrum Toulcův dvůr

O beránkovi a ovečkách

Co potřebují ovce ke spokojenému životu a k čemu jsou nám užitečné? Navštívíme ovčín a podíváme se na ovčí stádo. Seznámíme se s ovčí vlnou, jejími vlastnostmi a starými technikami ručního zpracování. Technikou mokrého filcování si nakonec vyrobíme „kouzelnou“ kuličku s překvapením.

Vánoce na statku 

Čeká nás dobrodružná cesta za pokladem, během které se seznámíme s tradicemi a zvyky v období Adventu a Vánočních svátků. Děti budou plnit úkoly, které propojují kontakt s přírodou a poznávání života našich venkovských předků. Budou také hledat odpovědi na adventní hádanky. Ve vnitřní části program doplníme o rukodělné dílničky. Děti si vyrobí svíčku ze včelího vosku a řetěz ze slámy ve svátečně vyzdobených historických prostorech barokních stájí.

Návštěva Toulcova dvora přináší i předvánoční radovánky jako Adventní setkání se zvířáty (26.11. 2022) a výstavu betlémů (26.11. 2022 – 1.1.2023)

Více na www.toulcuvdvur.cz

Napsat komentář

avatar Jste přihlášený/á jako
Odhlásit se


* povinné pole