NOVINKY

Co je nového v našem projektu a jak obohatit program dětí vaší školky? O tom jsou naše Novinky.

všechny novinky / co se událo / mohlo by vás zajímat / tipy na aktivity pro školky

S nadcházejícím jarem to táhne děti do přírody ještě víc než jindy. I tomu vycházejí vstříc programy připravené ekologickými centry, s tématy, které lákají a inspirují zároveň. Tentokrát se podíváme, co pro děti připravila Veronica z Hostětína a Cassiopeia z Českých Budějovic.

Ekocentrum Cassiopeia

Bylinkové království

Král Čajík provází děti po svém království. Během této cesty se potká s několika představiteli z rodu keřů, stromů a květin. Děti se seznámí se třemi nejznámějšími léčivými rostlinami a zjistí, které jejich části oplývají nejsilnější kouzelnou mocí. Pro lepší zapamatování využijí všech pět smyslů a naučí se kouzelná zaříkadla.

Kdepak přebýváš?

Kdo jsi a kde hnízdo máš? Při pátrání po zvířecím kamarádovi prohledají děti celý park, nahlédnou do kdejaké dutiny a setkají se s jejich obyvateli. Zahrají si na malé detektivy mezi stromy krásných křivek a zajímavých, tajemných, někdy téměř lidských tvarů a naučí se je od sebe poznávat. V parcích to opravdu žije a pod stromy se toho dá spoustu podniknout spolu s místními mravenci, pavouky, ptáky a drobnými savci. Program je plný pohybových aktivit, básniček a hádanek.

Více na ekocentrumcb.cz/kategorie-produktu/ms/

Ekocentrum Veronica

Čtyři živly pro malé badatele

Pobytový program využívající postupy badatelsky orientované výuky dětem hravou a poutavou formou představí téma čtyř živlů, elementy Vzduch, Země, Voda, Oheň. V rámci programu plní žáci řadu badatelsky orientovaných aktivit v přírodě, kde přímo ve venkovním prostředí zkoumají, jak se živly projevují, v jaké vzájemné interakci vystupují a jak vytvářejí podmínky pro život. Dozví se o využitelnosti žvlů pro trvale udržitelný život

Více na www.veronica.cz

Národní zemědělské muzeum
pořádá pravidelně zajímavé akce určené také mateřským školám a předškolním dětem
Dne 20. dubne se zde koná

Bylinkový den

pro všechny milovníky bylinek. Pro malé i velké návštěvníky jsou připraveny výtvarné dílny, bylinkové divadlo, workshopy vaření z bylinek a zajímavé přednášky. K prodeji budou sazenice tradičních i méně známých bylinek, bylinné výrobky i občerstvení.

Více na www.nzm.cz

Napsat komentář

avatar Jste přihlášený/á jako
Odhlásit se


* povinné pole