Inspirace
je tentokrát určená pro školní kuchyně – a sice přinášíme recepty na vynikající pomazánky z čerstvé úrody zeleniny, které měly takový úspěch na naší konferenci. Jejich autorkou je Kristýna Doupovcová (manažerka Café Letka), která byla tak laskavá a (na vyžádání účastníků konference) nám je poskytla.
Vyzkoušejte, jistě je ocení i vaše děti☺
(proporce ingrediencí jsou ponechány na intuici, důležitá je jejich kvalita).
Hrášková: lučina / pečený česnek / olivový olej / hrášek / sůl a pepř /případně trochu citronu
Řepová: pečená řepa s česnekem a balsamikem / nechat vychladnout / rozmixovat s lučinou a ricottou / sůl a pepř / případně ještě s trochou balsamica – nahoru je super dát fetu / kozí sýr / ořechy / kopr
Mrkvová: pečená mrkev rozmixovaná s tvarohem / citronovou šťávou a kůrou z bio citrónu / sůl, pepř a olivový olej
Dobrou chuť!