NOVINKY

Co je nového v našem projektu a jak obohatit program dětí vaší školky? O tom jsou naše Novinky.

všechny novinky / co se událo / mohlo by vás zajímat / tipy na aktivity pro školky

Krabička první záchrany? Ano, možná pro ty kdo touží po opravdovém jídle a nemají vlastní úrodu. Pro ty, které již omrzelo pátrání na etiketách v supermarketu, jestli to co kupují je čisté jídlo, či pro ty, kteří nemají čas chodit na trh a hledat zdroj férově vypěstovaného ovoce a zeleniny,  je možná Komunitou Podporované Zemědělství ta pravá cesta k opravdovému jídlu. A současně k podpoře poctivých pěstitelů.

Princip je vcelku jednoduchý: skupina lidí (komunita) odebírá od zemědělského pěstitele, kterému věří, pravidelně jeho úrodu – tj. čerstvou ekologicky vypěstovanou sezonní zeleninu a ovoce. Toto partnerství mezi pěstitelem a odběratelem je báječný způsob jak se navzájem podpořit: pěstitel má jistý odbyt a může se dobře věnovat své práci, a odběratel má jistou kvalitu jídla a může se dobře stravovat. A všichni přispívají ke zdraví svému  i planety Země:)
A může to být i cesta pro školky, tj. pro školní kuchyně a rodiny dětí, které školku navštěvují. Má to jen jeden háček: někdo to musí zorganizovat. A potom je to už o společném užívání a radosti z opravdového jídla. A také o dobrém a názorném příkladu dětem jak jíst dobře, čistě a férově.

(více na www.kpzinfo.cz)

Napsat komentář

avatar Jste přihlášený/á jako
Odhlásit se


* povinné pole