NOVINKY

Co je nového v našem projektu a jak obohatit program dětí vaší školky? O tom jsou naše Novinky.

všechny novinky / co se událo / mohlo by vás zajímat / tipy na aktivity pro školky

Na zahradě v mateřské škole Na Výšinách se sešli koncem května malí zahradníci Prahy 7 z MŠ U Uranie, U Studánky a Na Výšinách. Na šňůrách mezi stromy obdivovaly děti vzájemně své vymalované Sešity malého zahradníka – jeden krásnější než druhý! Při senzoriálním workshopu si pocvičily své mlsné jazýčky (chuť), nosánky (čich) i schopnost prstíků (hmat) rozeznat různé druhy potravin. A zlatým hřebem programu byla Pohádka o semínku – velká legrace i poučení: kolik úskalí musí překonat semínko, než z něj vyroste jabloň! Zábavné a napínavé cestování semínka v podání Báry Mišíkové a Aničky Boubínové sklidilo velký potlesk:)
Na slavnost přišla i paní Dita Výborová, vedoucí odboru školství Městské části Prahy 7, která projekt Záhony pro školky trvale podporuje. Zúčastněné školky dostaly za odměnu publikaci autorky Anity Blahušové „Zahrada žije” (nakladatelství www.smartpress.cz): zábavnou a nápaditou inspiraci pro zahradničení s dětmi.
Slavnost se velmi vydařila, děkujeme za báječnou pohostinnost školce Na Výšinách, včetně mnoha litrů domácích bylinkových limonád, které zajistily v horkém počasí pitný režim jaksepatří!

Napsat komentář

avatar Jste přihlášený/á jako
Odhlásit se


* povinné pole