NOVINKY

Co je nového v našem projektu a jak obohatit program dětí vaší školky? O tom jsou naše Novinky.

všechny novinky / co se událo / mohlo by vás zajímat / tipy na aktivity pro školky

napoví kniha Svobodná hra, kterou právě vydalo v nakladatelství Smart Press. Prozradí nám totiž, co vše dětem přináší hra, pokud je svobodná, a jak velký význam má v jejich dětství a dospívání.

“Svobodná hra děti učí přirozeně a spontánně tvořit, plánovat, rozhodovat, dávat a brát, naslouchat druhým, překonávat překážky a spoustu jiných dovedností. Dává jim radost, smích a šťastný pocit ze života. Je vzácnou příležitostí objevit své silné stránky, vlastní sebe vědomí a stát se sám sebou…,” říkají autoři knihy. A přesto je v našem světě stále vzácnější! I proto je potřeba ji hájit.

Kniha manželů Justiny a Petra Danišových je vskutku obsáhlou a fundovanou obhajobou svobodné dětské hry. A návodem, jak ji i v dnešním světě podporovat. Tito rodiče čtyř dětí napsali knihu velmi poctivě, přesvědčivě a autenticky: propojením nejnovějších odborných poznatků o hře s vlastní bohatou zkušeností přinášejí praktickou inspiraci všem rodičům, učitelům i průvodcům dětí. Navíc srozumitelně a s bohatým doprovodem fotografií nasbíraným přímo “v akci” s jejich dětmi.

Výjimečná publikace zaplňuje vážnou mezeru na knižním trhu na téma dětské hry a stane se nepochybně cenným spojencem všem, kdo to s dětmi myslí dobře:) Vřele doporučujeme!

K dostání na www.smartpress.cz

Napsat komentář

avatar Jste přihlášený/á jako
Odhlásit se


* povinné pole