NOVINKY

Co je nového v našem projektu a jak obohatit program dětí vaší školky? O tom jsou naše Novinky.

všechny novinky / co se událo / mohlo by vás zajímat / tipy na aktivity pro školky

Podzim je v plném proudu a zima na obzoru. Tipy, jak poznávat přírodu s dětmi v nadcházejícím období, přinášíme tentokrát z ekocentra Huslík v bývalé hájovně v Polabí. Nachází se v nejbližším okolí luk, lužního lesa, tůní, polí, ovocných sadů a přírodní zahrady, v blízkosti řeky Cidliny a Labe, a je tak ideálním místem k rozvíjení vztahu k přírodě a jejímu poznávání. Vybíráme z bohatého programu pro předškolní děti:

Zvířátka v nesnázích

Víš, co dělat, když najdeš zraněné zvířátko nebo opuštěné mládě? Jak můžeš pomoci? Na koho se obrátit? Vysvětlíme si, co je to záchranná stanice a jakým způsobem funguje. Jaká zvířátka se k nám dostávají a proč. Kdy potřebují naši pomoc a kdy naopak ne. Pomocí různých aktivit si osvojíme zásady, které musíme dodržovat, abychom živočichům z přírody neublížili. Program je doprovázen příběhy a přímým kontaktem se zvířaty ze záchranné stanice.

Příběh paní Zimy

Když přijde paní Zima a příroda usne zimním spánkem, vše se promění. Která zvířátka svým zimním snem uspí a kdo naopak zůstane vzhůru? Kam se zvířátka schovají a jak se na zimu připravují? Společně se na to podíváme. Na vlastní kůži si také vyzkoušíme, jaká je to dřina, nasbírat dostatečné zásoby na zimu. Ale co když se nám to nepodaří? Jak tedy zvířátkům pomoci, když je všude sníh a mráz? Program je doplněn o přímý kontakt se zvířaty ze záchranné stanice.

Včelky v zimě

Viděl si v zimě venku létat včelky? Že ne? Co ale tedy dělají, když nesbírají nektar potřebný pro výrobu medu? Spí nebo se to jen říká? Čeká nás prohlídka včelnice v období zimního klidu, kde si poslechneme včelky v úlu a vyzkoušíme si vytvořit zimní chomáč. Ukážeme si také včelařské pomůcky a včelí produkty – přivoníme ke včelímu vosku a propolisu, prohlédneme si plástev, vyzkoušíme včelí voskovky a program zakončíme sladkým překvapením.

Více na www.ekocentrumhuslik.cz

Napsat komentář

avatar Jste přihlášený/á jako
Odhlásit se


* povinné pole