NOVINKY

Co je nového v našem projektu a jak obohatit program dětí vaší školky? O tom jsou naše Novinky.

všechny novinky / co se událo / mohlo by vás zajímat / tipy na aktivity pro školky

Na školní zahradě v Praze 11, v mateřské škole Futurum Family Benjamínek nás čekalo zase jedno krásné překvapení – a sice ježkoviště! Nachází se v křovíčku v rohu zahrady, kde se ježci spontánně zabydleli. 
Ježci jsou plachá zvířátka a vylézají hlavně, když se setmí. Ale když děti zryjí záhonky, tak to prý ježkům nedá a vypraví se na žížaly. Děti pak mívají vzrušující zážitek a s trochou štěstí mohou pozorovat ježky na zahradě.

V Praze 2 ve školce v Londýnské ulici se nám zase děti pochlubily báječnou úrodou brambor! A prozradily nám, že vypěstovat brambory je vlastně jednoduché: stačí zahrabat začátkem jara do záhonku brambory  s očky, a čekat až rostliny brambor vyrostou…a potom sklízet jejich kořenové hlízy.  Pranostika říká: na svatého Marka brambor plná jamka, a je to tak! 
Vlastní úroda dětem obzvlášť chutná a není divu – mladé brambůrky přímo ze záhonu, to je bašta!  Navíc umět si vypěstovat brambory je cenným krůčkem k potravinové soběstačnosti – i tu se děti mohou u záhonků naučit.

Napsat komentář

avatar Jste přihlášený/á jako
Odhlásit se


* povinné pole